Het Schrijfatelier Zinnen aan Zee is opgericht door June Kromjongh-Smit. Het is een plek op Scheveningen waar ruimte en aandacht is voor jouw leven en jouw verhaal. Waar je al schrijvend nieuwe kanten van jezelf op het spoor komt, en je leven in een ander licht kunt gaan zien.

Over June

Mijn taalgevoel en liefde en interesse voor de verhalen van mens, brachten me in 1998 bij de journalistiekschool. Een plek waar ik verhalen leerde vangen in woord en beeld. Als journalist en later tekstschrijver schreef ik voor diverse kranten, tijdschriften, bedrijfsbladen, websites en vele communicatie-uitingen van bedrijven en ondernemers. Ik leerde, ervoer en groeide…

Hoewel ik dat nog niet zo zag, stond ook toen alles in mijn werk het authentieke verhaal van een mens en zijn of haar drijfveren centraal. Geboeid door beweegredenen en levens legde ik ook een aantal levensverhalen en portretten vast, die in boekvorm verschenen. Ook het gedachtegoed van Leen Hoogvliet, de oprichter van de Hoogvliet Supermarkten, mocht ik in boekvorm vatten.

In 2018 volgde ik uit persoonlijke interesse een deel van opleiding van pastorale counseling, waarin ik therapeutisch leerde omgaan met vraagstukken van mensen. Geboeid door dit gegeven doorliep ik niet veel later de opleiding van Square of Life. Een opleiding van de schrijvers van het boek Biografie als medicijn, waarbij zowel het (geleefde) leven van de mens, en wat hem of haar beweegt centraal staat.  

Na deze opleiding kon ik aan de slag als geaccrediteerd Square of Life practioner biografisch coach werd. Een prachtig traject dat ik verdiepte met autobiografisch schrijven, onder begeleiding van Yvonne Meesters van Diagolos, die dit vak al jarenlang uitoefent. Een manier om in de onderstroom van je bewustzijn antwoorden te vinden die je de weg wijzen naar een leven dat bij je past. Een keerpunt in mijn leven, dat me steeds dichter brengt bij wie ik ben, en wat wil ik nalaten.

Ik hoop dat het Schrijfatelier een plek mag zijn waar mensen tot zichzelf komen. Waar tijd en aandacht is voor waar het in het leven en hun leven om draait. En waar mensen weer in verbinding met zichzelf en hun omgeving komen, en weer mogen ervaren dat zij deel uitmaken van een groter geheel. Van al wat leeft, ooit leefde, en nog zal leven.

Over June

“Als je June leert kennen, sluit je haar in je hart. Zelden ontmoet je mensen die zo echt zijn, liefdevol, en zo vol passie in het leven staan. Als ze ergens in gelooft, gaat ze er helemaal voor. Ze is creatief, aanstekelijk enthousiast en een tikkeltje brutaal, in de positieve zin van het woord. Hiermee krijgt ze veel voor elkaar. Met haar gouden hart houdt ze oprecht van mensen, mensen met ieder een eigen verhaal. June is niet zomaar een geweldige journalist, maar een woordkunstenaar. Van elke tekst weet zij binnen een mum van tijd een waar kunstwerk te maken, een kunstwerk dat harten verovert en mensen raakt, net zoals June mensen raakt, gewoon om wie ze is.” (van een dierbare vriendin, en oud-compagnon)

 

STILTE – SCHEPPING – SCHRIJVEN

Deze 3 elementen brengen mij terug bij mijn natuur, mijn eigenste ik. Ze brengen me in verbinding met mezelf, en met het grotere geheel. Alleen in de STILTE hoor ik mijn hart fluisteren, alleen als ik wandel in de SCHEPPING gaat het weer stromen, en alleen als ik SCHRIJF vloeien de woorden die ertoe doen uit mijn handen.

Dat is wat ik nodig heb, om te zijn die ik ben. Wat heb jij nodig?