Autobiografische schrijfcursussen:

Schrijven over je leven

Onze herinneringen zijn bepalend voor het leven wat we nu leiden. Ze bepalen wat we belangrijk vinden, welke emoties er los komen en welke keuzes we wel of niet maken. Kortom, ons verleden bepaalt dus ons heden, en dat gebeurt grotendeels onbewust. Wanneer je die herinneringen en levensverhalen onder woorden brengt, krijg je een dieper inzicht in hoe jij in het leven staat.

Je pen weet de weg…

Schrijven over je leven doet dan ook iets anders dan erover vertellen. Je komt ermee in de stroom van je onderbewuste. Je kijkt naar gebeurtenissen van toen met de levenservaring van nu. Daardoor kom je levensthema’s op het spoor, en datgene wat het leven voor jou de moeite waard maakt.

Tijdens de cursus autobiografisch schrijven gaan we feitelijk en zintuigelijk schrijven over ons leven aan de hand van specifieke thema’s en levensfasen. Dat doen we live in kleine groepjes. Je hoeft daarvoor niet te kunnen schrijven, je pen weet de weg.

Duur, plaats en tijd

Cursusreeksen duren meestal vier avonden van 2,5 uur, verdeeld over vier weken. Je hoeft niet te kunnen schrijven, je pen weet de weg. Benieuwd naar het actuele aanbod? Kijk op www.zinnenaanzee.nl of geef je op.  Zodra er genoeg deelnemers zijn, gaan we van start.

 

Cursus ‘elementen van je leven’

Dinsdag 8, 15, 22 en 27 juni 2021 | 19.00 – 21.30 uur

 

 

 

 

i

Schrijfochtend ‘schrijf aan je tekst’

Herken je dat? Je hebt al heel wat pogingen ondernomen om nieuwe teksten te schrijven. Of je bent vastgelopen. In je boek, voor je websiteteksten of een ander communicatiemiddel. Kom dan eens ‘op verhaal’ tijdens de ochtend ‘schrijf aan je tekst’.

Een dagdeel waarin je ongestoord bij ons aan je teksten kunt werken. Om de hoek van het strand en de zee. En waar je al je vragen en twijfels over het schrijven van teksten aan een ervaren tekstschrijver kwijt kunt. Zoals …

Hoe maak ik mijn tekst makkelijk leesbaar? Wat is een sterk begin? Klopt het grammaticaal wel?

> Schrijf eindelijk die teksten waar je normaal niet aan toe komt;
> stel meteen al je vragen aan ervaren tekstschrijver;
> vindt ‘zinspiratie’ door even uit te waaien op het strand (straat uit, links);
> geniet van
onbeperkt, koffie en thee, en wat lekkers natuurlijk;
> parkeer gratis om de hoek.

l

Training 'schrijf je eigen websitetekst'

Je bent al verschillende keren begonnen, maar het wil maar niet lukken om een tekst te schrijven die de lading dekt en het juiste gevoel overbrengt. Je herkent jezelf er gewoonweg niet in. Hoe leid je een websitebezoeker nou moeiteloos door je site heen? En hoe voorkom je dat hij afhaakt? 

Tijdens de training ‘schrijf je eigen websitetekst’ nemen we je aan de hand bij het schrijven van je eigen websiteteksten. Een dag waar je ook voor schrijfwerk voor andere communicatie-uitingen veel aan zult hebben. Na de training ‘schrijf je eigen websitetekst’

> ken je jouw unieke verhaal, en daarmee de toegevoegde waarde van je bedrijf;
> heb je tips en tricks hoe je een leesbare tekst voor je website schrijft;
> weet je de aandacht van jouw websitebezoeker vast te houden, en het juiste gevoel over te brengen;
> heb je een duidelijke structuur voor je website ;
> schrijf je je andere communicatie-uitingen makkelijker.