De juiste woorden voor jouw verhaal

Cursussen

Heel je levensverhaal

‘Laat je levensverhaal helend zijn’

Onze herinneringen zijn bepalend voor het leven wat we nu leiden. Ze bepalen wat we belangrijk vinden, welke emoties er los komen en welke keuzes we wel of niet maken. Kortom, ons verleden bepaalt dus ons heden, en dat gebeurt grotendeels onbewust. Wanneer je die herinneringen en levensverhalen onder woorden brengt, krijg je een dieper inzicht in hoe jij in het leven staat.

Zinnen aan Zee biedt samen met Raymond Versteegh (RayVers) en Ester Langen (Multi-Pass) een bijzonder traject aan: ‘Heel Je Levensverhaal’, een reeks van no-nonsense coaching en creatieve workshops, waarbij je op ontdekkingsreis in je eigen leven gaat. Van ontmoeten, ontdekken, verwonderen tot creëren. Je komt inzichten op het spoor, waarmee je verder je leven kan vormen of zelfs een nieuwe richting kunt bepalen. Een reis die helend werkt.

Lees meer over de hele inhoud en het programma van ‘Heel je levensverhaal’

De Ontdekkingsreis: Workshops Heel Je Levensverhaal

De Ontdekkingsreis is de eerste thematische reeks van workshops van Heel Je Levensverhaal. Om inspirerend naar jouw levensverhaal te kijken, het te ervaren en creatief erover te schrijven. Het bestaat uit 4 opdrachten (voorbereiding) en 4 workshops, in een periode van 8 weken. De workshops zijn gepland in de laatste 4 weken, een workshop per week op hetzelfde dagdeel (zie ook de agenda hiernaast). De titel van deze eerste reeks van workshops, De Ontdekkingsreis, verwijst naar de eerste drie stappen van het universele proces in ieders leven, als cyclus beschreven in The Hero’s Journey, De Reis van de Held.

Op locatie of Online Workshops

De workshops van ”Heel je levensverhaal’ vinden plaats op een inspirerende en kleurrijke locatie in Den Haag. Mochten de maatregelen tijdens Corona dit nog niet toelaten, dan zijn ze online. 

“De online workshops verliepen buitengewoon, en voelden vertrouwd, intiem en verbonden. Heel verrassend!”

(Miryam – deelnemer online workshop ‘Heel je levensverhaal’ november 2020)

 

Workshops Heel Je Levensverhaal 2021 ‘De Ontdekkingsreis’

April | Donderdag, 1, 8, 15 en 22 | 10.00 – 12.30 uur
Juni | Donderdag, 3, 10, 17 en 24 | 10.00 – 12.30 uur
September | 9, 16, 23 en 30 | Donderdag, 10.00 – 12.30 uur
November | 4, 11, 18 en 25 | Donderdag, 10.00 – 12.30 uur
Kijk in de agenda voor de data en prijzen

De prijs voor deelname aan de workshops De Ontdekkingsreis – Heel Je Levensverhaal is € 595,00 per deelnemer, inclusief BTW.

 

“Wat is voor mij zinvol leven? In het ‘gat’, de overgangsperiode van werk naar niet-werken, had ik behoefte aan reflectie, uitwisseling, gerichte feedback. De schrijfopdrachten, vragen formuleren en de prachtige interactie en aandacht van ieder tijdens de workshops, tijdens het proces ‘Heel Je Levensverhaal’ brachten me verder. Het was verrassend en maakte me blij. Een aanrader om even te verstillen en daarna gerichter verder te gaan.” (ALEXANDRA – DEELNEMER WORKSHOPS HEEL JE LEVENSVERHAAL NOVEMBER 2020)

“Voor mij was Heel Je Levensverhaal een verhelderende wandeling door mijn eigen bewustzijn. Door middel van een sfeer van vertrouwen, zelfreflectie en schrijfoefeningen ontstaat een zelfportret waarvan de lijnen gereduceerd worden tot het essentiële. Deze distillatie lijkt zonder druk en vloeiend bijna aan te waaien. Echt een heerlijke en bijzondere cursus!” (LAURIE SCHRAM, BEELDEND KUNSTENAAR EN EIGENAAR VAN SPACE FANTASTIC (DEELNEMER HEEL JE LEVENSVERHAAL NOVEMBER 2020)

Lees wat anderen nog meer zeggen over Heel je levensverhaal.

 

 

i

Schrijfochtend ‘schrijf aan je tekst’

Herken je dat? Je hebt al heel wat pogingen ondernomen om nieuwe teksten te schrijven. Of je bent vastgelopen. In je boek, voor je websiteteksten of een ander communicatiemiddel. Kom dan eens ‘op verhaal’ tijdens de ochtend ‘schrijf aan je tekst’.

Een dagdeel waarin je ongestoord bij ons aan je teksten kunt werken. Om de hoek van het strand en de zee. En waar je al je vragen en twijfels over het schrijven van teksten aan een ervaren tekstschrijver kwijt kunt. Zoals …

Hoe maak ik mijn tekst makkelijk leesbaar? Wat is een sterk begin? Klopt het grammaticaal wel?

> Schrijf eindelijk die teksten waar je normaal niet aan toe komt;
> stel meteen al je vragen aan ervaren tekstschrijver;
> vindt ‘zinspiratie’ door even uit te waaien op het strand (straat uit, links);
> geniet van
onbeperkt, koffie en thee, en wat lekkers natuurlijk;
> parkeer gratis om de hoek.

l

Training 'schrijf je eigen websitetekst'

Je bent al verschillende keren begonnen, maar het wil maar niet lukken om een tekst te schrijven die de lading dekt en het juiste gevoel overbrengt. Je herkent jezelf er gewoonweg niet in. Hoe leid je een websitebezoeker nou moeiteloos door je site heen? En hoe voorkom je dat hij afhaakt? 

Tijdens de training ‘schrijf je eigen websitetekst’ nemen we je aan de hand bij het schrijven van je eigen websiteteksten. Een dag waar je ook voor schrijfwerk voor andere communicatie-uitingen veel aan zult hebben. Na de training ‘schrijf je eigen websitetekst’

> ken je jouw unieke verhaal, en daarmee de toegevoegde waarde van je bedrijf;
> heb je tips en tricks hoe je een leesbare tekst voor je website schrijft;
> weet je de aandacht van jouw websitebezoeker vast te houden, en het juiste gevoel over te brengen;
> heb je een duidelijke structuur voor je website ;
> schrijf je je andere communicatie-uitingen makkelijker.