COACHING AAN ZEE

Als je eenmaal weet waar jij het beste bij vaart, en waar joúw hart sneller van gaat kloppen, ben je in je leven het beste af. Als je weet waar je krachten en talenten liggen, kun je de juiste weg inslaan. De weg die bij je past, en die is voor iedereen weer anders. Ik help je daar graag bij.

Zinnen aan Zee biedt het coachingtraject ‘Biografie als medicijn’ aan – van het gelijknamige boek van Susanne Kruys – voor mensen die op een kruispunt staan in hun leven. Die voelen dat het oude niet meer voldoet. Die een nieuwe weg willen inslaan, maar niet nog precies weten welke, of hoe ze dat het beste kunnen doen.

De inspirerende zoektocht naar jezelf

Wij denken nog wel eens dat we allemaal dezelfde route moeten bewandelen. De buitenwereld wil ons dat graag doen geloven. Maar het feit blijft dat we allemaal anders zijn. Anders gegoten, anders gebakken, en anders gevormd… en daarmee kom je dus ook allemaal op een andere plek in het leven tot je recht. Een plek die iedereen voor zich, gaandeweg mag gaan ontdekken, de inspirerende zoektocht naar jezelf.

Jouw levensverhaal bevat antwoorden

Je realiseert het je misschien niet, maar in jouw eigen levensverhaal zitten aanwijzingen die je op dit moment verder kunnen helpen. Het is een kompas. Al die keren dat je keuzes hebt gemaakt, herbergen oplossingen die je ook nu weer de juiste weg kan wijzen. Ik help je om je daarvan bewust te worden, en concreet mee aan de slag te gaan. We onderzoeken de terugkerende thema’s die als rode draad door je leven lopen, waar je voor jezelf bent gaan staan, waar je deed wat voor jou belangrijk was, en waar je als mens ‘verscheen’. Gewoon, zoals je bent.

Wat anderen zeggen:

‘Mijn ervaring met de biografie als medicijn is mij zeer goed bevallen. Het invullen van  journey zet je al goed aan het denken wat er zo gebeurt is in je leven. Dat zijn leuke en mooie herinneringen en ook die niet zo mooi en leuken waren. Uit verschillende afbeeldingen je reisgenoot kiezen was heel speciaal. Ik moest ook een vraag hebben waaraan ik wilde werken. Met die vraag zijn we de verschillende dimensies doorgelopen. Al gauw kon ik mijn vraag veranderen. Door de vragen die June stelde en zo nodig doorvroeg kreeg ik een ander beeld van mijzelf. Ook moedigde June mij aan om nieuwe stappen te ondernemen. Het eindgesprek was terugkijken op de afgelopen sessies en wat het mij gebracht had.

Heb ik een antwoord gekregen op mijn vraag ? Ik kan volmondig ‘ja’ zeggen. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in de situatie waar ik in zit. En dat is alleen maar positief. Ook ben ik mij weer meer bewust geworden van wie ik ben en wie ik mag zijn. Dat is iets wat voor mij heel belangrijk is. Ik durf weer te dromen en plannen te maken voor de toekomst. Ik ben June dankbaar dat zij met mij deze reis heeft gemaakt. Zij heeft als coach mij heel goed begeleid. Haar professionaliteit als coach maar daarnaast  ook de warmte en de rust die zij uitstraalt maakt het tot een veilige plek om te praten. Deze reis is aan te raden voor mensen die o.a. onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben en situaties uit het verleden die nu invloed hebben op hun leven. Ik ben heel blij dat ik deze reis heb gemaakt. Nogmaals bedankt June.’

Wilma

Jouw biografie als medicijn:

het coachingtraject

Zinnen aan Zee maakt gebruik van de coachingsmethode ‘de Biografie als medicijn’ van Square of Life. In 6 afzonderlijke gesprekken zoomen we in op jouw levensverhaal, waarbij we achtereenvolgend 4 dimensies doorlopen: de fysieke, de sociale, de psychische en de spirituele. Daarin onderzoeken we ‘wie jij bent in jouw ruimte’, ‘wie jij bent in de tijd’, ‘wie jij bent in jouw ontwikkeling’ en ‘wie jij bent in jouw zijn’. Uiteindelijk ontdek je wat je, op dit punt in je leven, te doen staat.

Een bijzondere zoektocht, waarin je gaandeweg levensthema’s op het spoor zult komen, die als rode draad door de biografie lopen. Bij elk traject beginnen we met een vraag, dat is de vraag waar jij op dit moment een antwoord op zou willen. Aan het einde heb je concrete antwoorden en handvatten, waardoor je een nieuwe weg kunt inslaan.

In de wirwar van het leven van alledag, lijkt het soms alsof er geen rustpunten meer zijn. Geen plekken om even adem op te komen. Vergis je niet, ze zijn er wel. Je moet er alleen vaak een straatje voor om, of gewoon even halt houden. Daar, waar je nu bent.

@zinaanzee # duinendag