Coachingtraject Biografie als medicijn 

Bij Zinnen aan Zee kun je het coachingtraject ‘Biografie als medicijn’ volgen, van het gelijknamige boek van Susanne Kruys.

Sta je op een kruispunt in je leven?
Voel je dat het oude niet meer voldoet? 
Wil je een nieuwe weg inslaan, maar weet je nog niet precies welke?
Of wil je een dieper inzicht in jezelf, en in je levensverhaal?

Dan kan dit coachingtraject je helpen. 

Een reis door je levensloop

In 6 afzonderlijke gesprekken van 1,5 uur zoomen we in op jouw levensverhaal, waarbij we achtereenvolgend 4 dimensies doorlopen: de fysieke, de sociale, de psychische en de spirituele. Daarin onderzoeken we ‘wie jij bent in jouw ruimte’, ‘wie jij bent in de tijd’, ‘wie jij bent in jouw ontwikkeling’ en ‘wie jij bent in jouw zijn’. Uiteindelijk ontdek je wat je, op dit punt in je leven, te doen staat.

Concrete antwoorden en handvatten 

Een waardevolle zoektocht, waarin je gaandeweg levensthema’s op het spoor zult komen, die als rode draad door de biografie lopen. Bij elk traject beginnen we met een vraag, dat is de vraag waar jij op dit moment een antwoord op zou willen. Aan het einde heb je concrete antwoorden en handvatten, waardoor je een nieuwe weg kunt inslaan.

Krijg meer inzicht in jezelf

Pak je (weer) de regie in je leven 

En ga voor een leven van zin en betekenis 

‘Heb ik een antwoord gekregen op mijn vraag ? Ik kan volmondig ‘ja’ zeggen. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in de situatie waar ik in zit. En dat is alleen maar positief. Ook ben ik mij weer meer bewust geworden van wie ik ben en wie ik mag zijn. Dat is iets wat voor mij heel belangrijk is. Ik durf weer te dromen en plannen te maken voor de toekomst.

Ik ben June dankbaar dat zij met mij deze reis heeft gemaakt. Zij heeft als coach mij heel goed begeleid. Haar professionaliteit als coach maar daarnaast ook de warmte en de rust die zij uitstraalt maakt het tot een veilige plek om te praten.

Deze reis is aan te raden voor mensen die o.a. onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben en situaties uit het verleden die nu invloed hebben op hun leven. Ik ben heel blij dat ik deze reis heb gemaakt. Nogmaals bedankt June.’

Hoe ziet het traject eruit? 

 1. Invullen van de online journey 

Vooraf vul je thuis de 3 uur durende online journey in, waarin je reis door je leven al begint, en je aan de slag gaat met de vraag waar je mee leeft. 

 1e gesprek – hierin gaan we je vraag concretiseren, en formuleren naar de toekomst toe. Wat betekent deze vraag eigenlijk voor je? 

2e gesprek – reis door de fysieke dimensie van je levensloop. Wat zijn de verhalen van je woonplaats en je eigen plek, de spullen die we bezitten en hoe ben je verbonden met je lichaam? 

3e gesprek – reis door de sociale dimensie. Wat is de bedding van je gewoonten en patronen? Wat betekenen jouw rollen door de tijd voor jouw leven nu, en welke levensritme vaar je wel bij, en wat betekenen tijd en vitaliteit?  

4e gesprek – reis door de psychische dimensie. Over wensen, dromen en verlangens, polariteiten, antipathieën en zielendynamiek. 

5e gesprek – reis door de spirituele dimensie. Wat beweegt je, wat waren keerpunten in je leven en wat geeft je ten diepste zin en betekenis? 

6e gesprek – We kijken terug op de gesprekken, waarna je heel duidelijk zult voelen en ontdekken wat je nu te doen staat.  Dat zetten we om in concrete intenties en acties. 

In de wirwar van het leven van alledag, lijkt het soms alsof er geen rustpunten meer zijn. Geen plekken om even adem op te komen. Vergis je niet, ze zijn er wel. Je moet er alleen vaak een straatje voor om, of gewoon even halt houden. Daar, waar je nu bent.

@zinnenaanzee#duinendag