De juiste woorden voor jouw verhaal

Succesvolle social media & blogs

Als ondernemer kun je social media en blogs actief inzetten om met je doelgroep in contact te komen, en te blijven. Maar ze geven je bedrijf ook een eigen gezicht. Ze laten zien wie bent, waar je voor staat en waarom je doet wat je doet. En daarmee val je positief op.

Succesvol inzetten van social media & blogs

Om social media en blogs succesvol in te kunnen zetten, moet je niet zomaar lukraak berichten plaatsen. Een verkeerd geschreven bericht maakt meer kapot dan je lief is. Wil je dat je boodschap effect heeft? Ga dan doordacht te werk. Bedenk van te voren welke boodschap je via deze kanalen wilt overbrengen, tegen wie je eigenlijk praat en wat je wilt bereiken. Mits op de juiste manier gebruikt, kunnen berichten en blogs weer elkaar versterken. Zinnen aan Zee helpt je hiermee.

Strategie bepalen

Tijdens een kennismakingsgesprek bepalen we wat je wilt overbrengen, aan wie en met welk doel. We zetten een strategie met mogelijke onderwerpen uit. Ook bespreken we of je wilt dat wij de content schrijven, of dat wij het alleen herschrijven of checken. Samen bepalen we de meest effectieve toon.

Met de juiste inzet van social media en blogs:

N

toon je jezelf expert op jouw gebied

N

vergroot je je naamsbekendheid

N

onthul je de menselijke kant van jouw bedrijf

N

ontdek je de mening van je doelgroep over een bepaald onderwerp of product

N

trek je meer bezoekers naar je website

N

krijg je interactie met je doelgroep

N

kan je verkoop aanzienlijk stijgen

Waarom een blog?

Blogs zijn enorm waardevol. Niet alleen voor de vindbaarheid in Google, maar ook om jouw klanten een kijkje achter de schermen te geven. Je kunt erin vertellen waarom je doet wat je doet, welke keuzes je maakt en waarom, wat de laatste ontwikkelingen zijn of wat leuke tips zijn waar jouw doelgroep iets aan heeft. Gebruik je blogs alleen om je vindbaarheid te vergroten? Plaats er dan minimaal 2 per maand, anders heeft het niet het gewenste effect. Maar voel het absoluut niet als een ‘moetje’.

Blogs schrijven is fun! Write, share and enjoy …
W
ij helpen je er graag mee.

Wat anderen zeggen

‘In de afgelopen periode hebben wij met veel plezier samengewerkt met Zinnen aan Zee. Zij hebben met veel enthousiasme en creativiteit gewerkt aan de communicatie van eSailing naar de markt via Facebook, nieuwsbrieven en actuele berichten op onze website. Hun sterke kant is om met nieuwe ideeën te komen waarbij zij planmatig werken en vooruit denken. Wij bevelen Zinnen aan Zee zeker aan bij nieuwe klanten.’

Floris Vos, eSailing Jachtmakelaardij

‘Blijf schrijven, want je blogs worden verslonden.’

Babs en Paul